Hvem kan lære dansk hos os?

Adgangskrav til danskundervisning

Hvis du flytter til Danmark som udenlandsk statsborger, har du normalt ret til gratis danskundervisning i op til tre år på en sprogskole af eget valg. I København kan du vælge mellem flere forskellige sprogskoler, der alle tilbyder gratis undervisning i dansk.

For at lære dansk hos Københavns Sprogcenter skal du:

  • være min. 18 år gammel
  • bo i Danmark
  • have et cpr-nummer

Før du kan begynde på en danskuddannelse hos os, skal du have en henvisning fra din kommune eller dit lokale jobcenter. Vi kan hjælpe dig med at få en henvisning.

Gratis danskundervisning som dansk statsborger?

De gratis danskkurser som Københavns Sprogcenter tilbyder er målrettet udenlandske statsborgere i Danmark. Som dansk statsborger har du ikke automatisk ret til danskundervisning hos os.

Der gælder dog særlige regler for danske statsborgere, som er vokset op udenfor Danmark og derfor ikke har lært dansk. Disse danske statsborgere har ret til at tilmelde sig et gratis danskkursus hos Københavns Sprogcenter.

Som dansk statsborger med dansk som andetsprog kan du altid tilmelde dig FVU dansk læsning eller VUC, hvis du ønsker at blive endnu bedre til dansk.

Jeg er tilmeldt dansk på en anden sprogskole og ønsker at skifte

Er du tilmeldt danskuddannelse 1, 2 eller 3 på en anden sprogskole, er det kun muligt at skifte, når du har bestået et modul.

Hvis du ønsker at skifte til dansk hos Københavns Sprogcenter, skal du først bestå modultest på din nuværende sprogskole og derefter - uden at deltage i yderligere danskundervisning på din gamle sprogskole - kontakte os med henblik på at skifte.

Spørgsmål eller hjælp med henvisning...

Kontakt vores kontor for at høre mere om, hvordan du kan lære dansk hos Københavns Sprogcenter eller få hjælp til at få en henvisning fra din kommune.

Tilmeld dig gratis danskundervisning

Ønsker du at tilmelde dig dansk på Københavns Sprogcenter, skal du komme ind til en personlig samtale for at sikre, at du er berettiget til gratis danskundervisning.

Du kan få en tid til en personlig samtale ved at benytte vores tilmeldingsformular til dansk.