Mere dansk med FVU læsning

Bliv bedre til at læse, skrive og stave på dansk

FVU læsning er et gratis tilbud til dig, der ønsker at blive bedre til at læse, skrive og stave på dansk. Nye hold starter januar 2018 på Københavns Sprogcenter.

danskkursus
danskkursus
Københavns Sprogcenter,
København hovedstadsområdet
FVU Læsning er et gratis tilbud til dig, der ønsker at blive bedre til at læse, skrive og stave på dansk. Mange med dansk som andetsprog har ikke de læse-, skrive- og stavefærdigheder, der kræves for at komme ind på arbejdsmarkedet i Danmark. Her kan FVU læsning være løsningen!

Læse-, skrive- og stavetræning

Mange med dansk som andetsprog har ikke de læse-, skrive- og stavefærdigheder, der kræves for at begynde på en dansk uddannelse eller komme ind på arbejdsmarkedet i Danmark. Her kan FVU læsning på Københavns Sprogcenter være løsningen!

Med FVU-læsning trin 4 og FVU-matematik trin 2 kan du nemlig få adgang til AMU-kurser, SOSU og en lang række andre erhvervsuddannelser.

Vores FVU-forløb er nemlig særligt tilrettelagt for personer med dansk som andetsprog og kan hjælpe dig med at blive bedre til at læse og stave.

Vi starter nye hold i april 2018

Tilmeld dig FVU-læsning på Københavns Sprogcenter. Inden du kan starte til FVU, skal  du komme ind til en screening. Tilmeld dig FVU screening her.

Bliv bedre til at læse og stave

FVU læsning på Københavns Sprogcenter åbner døre

FVU læsning består af i alt 4 trin samt et introforløb for dem, som har brug for mere mundtlig dansk. Hvert trin er på ca. 60 lektioner med 2 x 4 lektioner pr. uge. En bestået FVU trinprøve giver adgang til:

 • Bestået trin 3 er adgangsgivende til 9. klasse
 • Bestået trin 4 er adgangsgivende til erhvervsskolerne (kombineret med bestået FVU-matematik, trin 2)
 • Bestået trin 4 kan desuden bruges til ansøgning om dansk statsborgerskab

FVU når det passer dig

FVU læsning foregår på Københavns Sprogcenter i Tøndergade 14. Du kan gå til undervisning om formiddagen eller om aftenen, én eller to dage om ugen - alt efter hvad der passer dig.

Tidspunkt
Lektioner / dage pr. uge
Formiddag 8:45 - 12:15 8 lektioner / 2 dage 4 lektioner / 1 dag
Aften 16:30 - 20:00 8 lektioner / 2 dage 4 lektioner / 1 dag

Inden du starter

Inden du kan starte, skal du til en screening. Screening er en samtale og en skriftlig test på ca. 1,5 time, hvor vi afgør, om FVU er det rigtige tilbud for dig, og hvilket trin du evt. skal starte på.

Du kan tilmelde dig FVU screening her. Har du spørgsmål, kan du henvende dig på vores kontor i Tøndergade 14. Vores åbningstider er mandag kl. 16 til 19 og torsdag kl. 9.00 til 12.30.

En samtale og en skriftlig test vil afgøre, hvilket trin du skal starte på:

På FVU Start: Vi fokuserer på mundtlig dansk og forberedelse til trin 1. Kurset varer omkring 10 uger og omfatter i alt 60 lektioner.

På trin 1 og 2: Vi træner bl.a. at skrive enkle ord og kortere tekster. Vi læser også forskellige typer tekster, fx avisartikler og brochurer.

På trin 3 og 4: Vi arbejder med stavning af sværere ord og fremmedord. Vi bruger skriftlig argumentation og kommentarer, og vi går i dybden med grammatikken. Du lærer også at læse og forstå fagtekster.

Hvert trin afsluttes med en trinprøve.

Adgangskrav og datoer for screening

Hvem kan gå til FVU læsning?

Det er muligt at gå til FVU læsning samtidig med, at du færdiggør din danskuddannelse. Du kan også deltage i FVU, selv om du bor i en anden kommune.

Hvem kan gå til FVU?

Du er velkommen, hvis du:

 • Er i gang med eller er færdig med en danskuddannelse eller
 • Har boet i Danmark i mange år og gerne vil blive bedre til dansk eller
 • Har mistet din uddannelsesret

Hvis du er i gang med eller færdig med en danskuddannelse

Har du brug for at blive endnu bedre til dansk læsning og skrivning, kan du supplere din danskuddannelse med FVU læsning. For at blive optaget, skal du have bestået:

 • Prøve i Dansk 1 eller
 • Danskuddannelse 2, modul 4 eller
 • Danskuddannelse 3, modul 3

Hvis du ikke opfylder ovenstående krav og desuden har opbrugt din uddannelsesret, kan du alligevel lære mere dansk.

For dig, som har boet i Danmark i mange år og har mistet din uddannelsesret

FVU kan også være det rigtige tilbud til dig, som har boet i Danmark i flere år og ikke længere har ret til gratis danskundervisning på en danskuddannelse.

Måske taler du allerede godt dansk, men vil gerne blive bedre til at læse og skrive på dansk. Det kan også være, at du endnu ikke taler så godt dansk, men nu har fået mere tid til at lære sproget.

Datoer til screening

Københavns Sprogcenter afholder screeninger til FVU læsning:

 • Hver mandag, kl. 16.30 til ca. 18.00
 • Hver onsdag, kl. 9.30 til ca. 11.00

Hvis du har spørgsmål...

Kontakt vores FVU-team for at høre mere om FVU læsning på Københavns Sprogcenter.

Vi har kontortid hver mandag kl. 16 til 19 samt  torsdag kl. 9.00-12.30 på vores kontor i Tøndergade 14.

Tilmeld dig FVU - det er gratis!

Ønsker du at tilmelde dig, kan du udfylde vores FVU tilmelding eller kontakte kontoret hos Københavns Sprogcenter. Du kan også møde op på vores kontor i Tøndergade 14.

Studieliv og faciliteter

En sprogskole med højt til loftet

Læs mere