OLD Kursus i dansk udtale

Få styr på de danske lyde
Danskkursus
Danskkursus
Københavns sprogcenter,
Valdemarsgade 60,København V,Hovedstaden-1665,
Telephone No.+4533213131
København
Den danske udtale kan være svær, men med et fokuseret udtalekursus kan du komme på forkant med lydene, så du forstår danskerne bedre – og danskerne forstår dig!

Er det noget for dig?

- For dig der vil forbedre din udtale, så danskerne forstår dig
- Målrettet og praksisnært kursus i dansk udtale der arbejder indgående med de mest almindelige udfordringer
- Kurset egner sig til alle uanset aktuelt niveau

Kursus information

-  16 lektioner – 8 uger
- Undervisning én gang om ugen enten kl. 17.30-19.00
- 1-2 timers hjemmearbejde hver uge
- 12-20 deltagere pr. hold

>> Se kursus startdatoer <<

Kursus i dansk udtale

kr.

 Uden depositum og klippekort og med ubegrænset uddannelsesret

 Fleksibilitet til at holde pause og skifte mellem forskellige kursustyper alt efter din aktuelle livsstil, og hvad der passer bedst til dit temperament

 Optagelse kræver minimum 12 års skolegang og gode engelskkundskaber

 Vores undervisning tager udgangspunkt i dine behov og er ikke bundet op på en fastlåst modultest

De fleste, der lærer dansk, er enige om, at de danske lyde er håbløse. Danskerne udtaler ikke halvdelen af de skrevne ord, og mange af lydene bliver slugt undervejs. Og danskerne glor uforstående på dig, bare du udtaler en enkelt vokal en lille smule forkert.

De danske lyde er noget for sig, og mange oplever, at udtalen af de danske ord er en barriere for, at de kan og tør tale dansk i hverdagen. Med et fokuseret udtalekursus kan du komme på forkant med lydene, så du forstår danskerne bedre – og danskerne forstår dig!

Vores kursus i dansk udtale går på tværs af niveauer og kan hjælpe alle med at få styr på udtalen. Vi følger et fast program med otte undervisningsgange, der hver har et specifikt tema, som vi ved driller mange:

Vi arbejder på:

 • Vokalsystem (de danske vokaler)
 • Vokalsænkning (vokaler, der udtales anderledes end de skrives)
 • Det bløde d
 • Dansk 'r'
 • Reduktion af hyppigt forekommende ord (ord der trækkes sammen, når de udtales som for eksempel: tager = ta'r, skal = sga, kan = ka', ikke = eg, vil = ve)
 • Trykstærke og tryksvage stavelser
 • Udtale af endelser – såkaldt reduktion og assimilation (ord der trækkes sammen, når de udtales som for eksempel: trappen = trabm
 • Sætningsmelodi (tryk og rytme i sætninger)

Hvordan siger man ’Rødovre’?

Det kan du lære på et udtalekursus!

De danske lyde er noget for sig, og mange oplever, at udtalen af de danske ord er en barriere for, at de kan og tør tale dansk i hverdagen. Derfor kan det give rigtig god mening at bruge ekstra energi på at knække udtale-koden.

Ofte kan du ikke selv høre, hvornår du laver fejl i udtalen, eller hvorfor du kæmper med at få den rigtige lyd frem. Vores lærere på udtalekurset kan give dig individuel feedback på, hvad du skal arbejde med og hvordan. Selvom temaerne er fastlagte, tager vi udgangspunkt i din hverdag, når vi vælger hvilke ord og udtryk, som bruges som eksempler.

Du får kun to lektioner ad gangen på et udtalekursus, da det er krævende både for hovedet og mundmuskulaturen at træne udtale. Vi sørger for, at du kommer grundigt omkring de afgørende udfordringer, men i et tempo så du kan følge med. Du får lov at træne sammen med andre, der oplever samme problemer – i et trygt rum, hvor vi kan grine af de håbløse danske lyde, men uden at grine ad hinanden.

Læringsmål og niveau på et udtalekursus

Udtalekurset går på tværs af niveauer, da udfordringerne med udtale er de samme, uanset om du lige er begyndt at lære dansk eller har talt godt dansk i mange år.

Der er tale om et supplerende kursus, som fokuserer ensidigt på udtale. Hvis du er begynder eller letøvet, anbefaler vi derfor, at du også følger et af vores andre kurser

Det er helt op til dig

Et udtalekursus kan indgå som led i et længere danskundervisningsforløb:

 • Du kan tage kurset samtidig med et andet kursus
 • Du kan tage det i en pause mellem andre kurser, eller
 • Du kan tage det længe efter, at du har færdiggjort danskundervisningen.
Tilmeld dig

Selvom vores udtalekursus har et ensidigt fokus på én sproglig disciplin, nemlig udtale, tager vi fortsat udgangspunkt i CEFR, når vi formulerer læringsmål. På udtalekurset vil vi ikke have samme læringsmål for alle, men derimod levere udtaletræning, som gør det lettere for dig at opnå de sproglige kompetencer for netop dit niveau.

Vi tilpasser undervisningen til dig og dine holdkammerater og kan levere individuel feedback og materiale, som rammer netop dine behov.

Spørgsmål til kursus i dansk udtale

Er du i tvivl om et udtalekursus er det rigtige valg for dig eller har du spørgsmål til kursets metode og opbygning?

Du er altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon eller møde op på vores kontor på Vesterbro.

Danskkursus i mundtlighed

Læs mere om vores Danskkursus i mundtlighed

Klik her