Nyt undervisningskoncept anno 2019

Evalueringer af efterårets kurser har vist, at deltagerne først og fremmest ønsker at træne deres mundtlige dansk. Det er det talte dansk, som sætter dig i stand til at interagere med danskere, forstå hverdagssituationer og udtrykke dine tanker og personlighed.

Velkommen til et nyt og bedre Københavns Sprogcenter!

Du lærer præcis det dansk, som du skal bruge i din hverdag

Vi har lyttet til vores kursusdeltagere og kan nu løfte sløret for vores nye undervisningskoncept. Det tager i endnu højere grad end tidligere udgangspunkt i, hvilket dansk du har brug for i dagligdagssituationer. Du slipper for ofte kedelige lærebøger med fast pensum og får i stedet masser af træning i at snakke dansk om lige netop de emner, som interesserer dig.

Fra 1. januar 2019 bygger vores undervisningskoncept på:

Primært fokus på mundtlig dansk

Dansk skal tales – nu får du mere mundtlighed i dansktimerne

Evalueringer af efterårets kurser har vist, at deltagerne først og fremmest ønsker at træne deres mundtlige dansk. Det er det talte dansk, som sætter dig i stand til at interagere med danskere, forstå hverdagssituationer og udtrykke dine tanker og personlighed.

Derfor fokuserer alle vores danskkurser nu på at styrke din evne til at føre samtaler og udtrykke dig på dansk.

Mundtligt dansk handler om, at du kan:

  • forstå når danskere taler til dig
  • formulere dig ubesværet i samtaler og dele dine synspunkter og tanker
  • opbygge et relevant ordforråd
  • udtale de mest almindelige danske ord
  • forstå almindelige vendinger og talemåder

Du vil stadig få undervisning i basisgrammatik, og vi vil stadig inddrage tekster i dansktimerne. Grammatik giver dig en grundlæggende forståelse for, hvordan sætninger skal konstrueres. Og når du læser tekster, udvides dit ordforråd. Men når vi læser en avisartikel eller en novelle, vil vi bruge det som afsæt til at snakke om aktuelle nyheder eller emner, der har relation til dit liv. Det sætter dig i stand til at overføre det, du lærer i dansktimerne, direkte til hverdagen og bruge de nye ord og vendinger i samtaler med kolleger og venner.

Konkrete læringsmål defineret af hverdagen

Hvad kan du forvente at lære?

Danskundervisning skal give dig nogle helt konkrete sproglige evner, som kan omsættes til hverdagen. Vores kurser på alle niveauer er bygget op om nogle få, centrale læringsmål, som beskriver, hvad du kan forvente at kunne, når kurset er gennemført.

Læringsmålene er din garanti for, at selvom dansktimerne er sjove og tager udgangspunkt i netop det, der interesserer dig og dine klassekammerater, så har læreren altid en klar plan for, hvordan I når målene.

Du er altid velkommen til at spørge din lærer, hvor du er i din personlige læringsproces, og bede hende/ham hjælpe dig til at øve dig på netop det, du har mest behov for. Vi støtter dig i at tilføje et personligt læringsmål – læreren kan guide dig i, hvordan du bedst opnår dit mål.

Læs mere om vores læringsmål

Illustreret af Chiara Nicola
Illustreret af Chiara Nicola

Danskkurser for begyndere bygger et solidt fundament

Begynderdansk lægger fundamentet

Vi tilbyder som bekendt danskkurser på alle niveauer. Når vi tilrettelægger vores kurser arbejder, vi med fire overordnede niveauer: begynder, øvet, rutineret og avanceret.

Til vores begyndere tilbyder vi 4 danskkurser, som dækker niveauerne A1 og A2. Disse kurser udgør grundlaget for din videre læring. Undervisningen er tilrettelagt, så du hurtigt kan komme i gang med at bruge dansk, og du samtidig får det bedst mulige fundament for gradvist at udvide dit ordforråd og nuancere dit dansk.

På dansk for begyndere bruger vi lærebøger, da de er et godt redskab til at komme omkring alle de mest basale grammatiske regler, så du får styr på nutid, datid og fremtid, sætningsopbygning med mere. Bøgerne er en tryg følgesvend, når du er helt ny i det danske sprog.

Også på dette niveau lægges vægten på de mundtlige færdigheder. Du lærer at stille almindelige spørgsmål og svare på dem, og vi træner at fortælle enkle informationer om dig selv og dit liv. Ordforrådet grundlægges med blandt andet tal og tidsbetegnelser, almindelige verber og substantiver og ord relateret til hverdagsliv, familie, job og uddannelse.

Dansk for begyndere hos Københavns Sprogcenter
Illustreret af Chiara Nicola

Fortsætterdansk om de temaer, som interesserer dig

Kurser i dansk for fortsættere er fleksible og du kan selv påvirke temaer og indhold

Når du har gennemført begynderkurserne, har du alle basiskundskaberne på dansk på plads. Derfra handler det om at nuancere din sprogbrug, udvide dit ordforråd til at dække mere komplekse emner og træne ubesværet samtale.

Vi tilbyder dansk for fortsættere på følgende niveauer:

Vores danskkurser for fortsættere er alle tilrettelagt efter temaer. Det har vi valgt, fordi det er interessen, der driver al læring. Det er væsentligt, at I er motiverede for at snakke om et bestemt emne og kan inddrage jeres egne holdninger og tanker i dansktimerne.

Danskkurser på fortsætterniveau udbydes inden for fire overordnede temaer:

  • Lokal & Global: rejser, kulturer, verdensborgerskab, migration, klima
  • Samfund & Fælleskaber: foreninger, sport, politik, religion, kriminalitet
  • Arbejde & Liv: arbejdskultur, jobsøgning, uddannelse, familieliv, børn, daginstitutioner
  • Identiteter & Livsstile: generationskløfter, familieformer, fordomme og stereotyper, tabuer

Du vælger altså frit mellem disse temaer og lærer dansk, mens du udforsker og diskuterer emner, som interesserer dig. Med udgangspunkt i læringsmålene sørger din lærer hele tiden for at tilpasse sværhedsgraden, så du udfordres og bliver bedre til dansk.

Vi anbefaler at du gennemfører tre af de fire temaer for at nå næste sproglige niveau.

FVU Læsning giver mulighed for at fordybe dig i sproget

Fordyb dig i læsning og skrivning med FVU læsning - det er gratis

Vores betalingskurser sætter dig i stand til at tale dansk og begå dig i hverdagssituationer i Danmark. Men vi ved at der er nogle af vores kursusdeltagere, som er sultne efter at lære endnu mere. Måske har du et konkret behov for at kunne læse og skrive dansk på højt niveau. Eller måske er du bare en sprognørd, der kan lide at kende alle de skøre undtagelser i dansk grammatik.

Vi er rigtig glade for, at vi så kan tilbyde dig at få grundig og systematisk undervisning i dansk læsning, skrivning, stavning og grammatik via vores FVU-kurser – og det endda helt gratis.

Københavns Sprogcenter udbyder FVU Dansk og FVU Matematik med offentlig støtte, og derfor er disse kurser gratis for dig at deltage i. For at starte skal du kunne noget dansk i forvejen. Det tester vi ved en screening.

Hvis du vil vide mere...

KONTAKT OS HVIS DU HAR SPØRGSMÅL

Har du spørgsmål til danskkursus standard er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon eller komme forbi vores kontor i åbningstiderne.

Er du er i tvivl om, hvilket kursus du skal vælge, anbefaler vi vores gratis intromøde for begyndere.

Kan du allerede noget dansk, men er usikker på dit niveau, kan du booke en tid til en gratis indplaceringstest hos vores studievejledere.

+45 33 21 31 31
adm@kbh-sprogcenter.dk
kontakt os på e-mail

Skriv kommentar

Relaterede indlæg