Lær dansk fra august 2018

Fra juli 2018 er det ikke længere gratis at lære dansk på sprogskole, hvis du er i Danmark for at arbejde, studere eller som EU-borger.

Hos Københavns Sprogcenter tilbyder vi fortsat undervisning i dansk af høj kvalitet og fra august 2018 til konkurrencedygtige priser. Du kan allerede nu tilmelde dig holdstart hos os i august:

NB! Du skal have minimum 12 års skolegang og gode engelskkundskaber for at kunne tilmelde dig danskundervisning hos os fra august 2018. Vi satser på at kunne tilbyde danskkurser for alle fra medio 2019.

Hov! Hvad? Er danskundervisning ikke længere gratis?

Som selvforsørgende skal du fra den 1. juli 2018 betale for din danskundervisning. Flygtninge og øvrige integrationsborgere kan fortsat lære dansk gratis under danskuddannelsesloven.

Er du i Danmark for at arbejde eller studere eller som EU-borger kan du vælge mellem at lære dansk på en offentlig sprogskole under lov om danskuddannelse eller hos en privat udbyder af danskkurser. I både privat og offentlig regi skal du fremover betale for at lære dansk.

Der kan være både fordele og ulemper uanset om du vælger at lære dansk på en privat eller offentlig sprogskole.

Privat sprogskole Offentlig sprogskole
Brugerbetaling
Ingen opkrævning af depositum
Danskundervisning på alle niveauer
Supplerende kurser fokus på mundtlighed og udtale
Ubegrænset tid til at lære dansk
Ingen normeret tid til gennemførelse (klippekort)
Intet pres for at starte din danskuddannelse tidligt
Prøveforberedende undervisning
Gratis prøve i dansk

Hos en offentlig sprogskole bliver du, ud over brugerbetaling, også bedt om at betale depositum. Politisk er der samtidig stort pres for at du lærer dansk og gennemfører de enkelte moduler hurtigst muligt efter ankomst. Danskundervisning i offentlig regi er derfor nøje planlagt og overvåget med udgangspunkt i klippekort og uddannelsesret.

Med danskundervisning hos en privat sprogskole kan du vælge at købe et kort kursusforløb, når det passer dig. Du betaler udelukkende for den periode og de forløb, du vælger at tilmelde dig og kan tage så lange eller korte pauser, som du har lyst til imellem forløb.

Læs mere om reglerne for selvforsørgende under lov om danskuddannelse.

danskkursus fra august 2018

Hmmm ... Hvad får jeg for pengene?

Hos Københavns Sprogcenter tilbyder vi danskundervisning af høj kvalitet i privat regi. Med mere end 25 års danskundervisning og over 6.000 kunder årligt, er vi et populært valg blandt udenlandske statsborgere i hovedstadsområdet.

Vores lærere er engagerede og fagligt dygtige med særlige kvalifikationer i forhold til undervisning i dansk som andetsprog. Vi tilbyder danskkurser inddelt i korte, fleksible forløb, der kombinerer fokuseret undervisning i klasselokalet med selvstændige øvelser på vores digitale platform.

De korte forløb giver dig bedre mulighed for at skræddersy egen sproglæring og fx skifte spor eller undervisningsform undervejs. At lære sprog er nemlig en proces og kan være svært at kombinere med en travl hverdag.

Vores nye danskkurser giver dig større fleksibilitet og mulighed for selv at bestemme farten, når du lærer dansk. Du kan holde så lange eller korte pauser, som du har lyst til imellem de enkelte forløb. Og når du starter på et nyt forløb helt selv vælge, om du vil lære dansk:

 1. én eller to gange om ugen
 2. formiddag eller aften
 3. lørdag eller hverdag
 4. som online eller klasseundervisning

Alle vores danskkurser tager udgangspunkt i CEFR (Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog). Med CEFR kan vi nemlig skabe tydelige læringsmål for din sprogindlæring og dermed sikre, at du får optimalt udbytte af undervisningen.

Som deltager er du selv med til at forme din danskundervisning. Med forventningsafstemning og tilfredshedsundersøgelse på flere parametre før og efter hvert forløb, sikrer vi, at du får den bedst mulige læringsoplevelse.

CEFR - Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog

Hvilke kurser kan jeg vælge imellem?

NB! Du skal have minimum 12 års skolegang og gode engelskkundskaber for at kunne tilmelde dig danskundervisning hos os fra august 2018. Vi satser på at kunne tilbyde danskkurser for alle fra medo 2019.

Fra august 2018, tilbyder Københavns Sprogcenter følgende danskkurser:

Danskkursus standard

Effektiv undervisning med fokus på, at du hurtigt og sikkert lærer dansk. Danskkursus STANDARD appellerer til dig, der vil lære dansk parallelt med et travlt arbejdsliv:

 • A1- og A2-forløb 8 ugers varighed
 • B1-, B2- og C1-forløb 4 ugers varighed
 • en dag om ugen
 • A1- og A2-forløb - i alt 24 lektioner
 • B1-, B2- og C1-forløb i alt 16 lektioner

Læs mere om danskkursus standard

Dansk om lørdagen

Vi tilbyder lørdagsundervisning for dig, der har en travl hverdag og vil bruge weekenden på at lære dansk. fokuseret og effektiv undervisning med særlig vægt på at øve mundtlighed og dansk udtale.

 • 8 ugers varighed
 • hver lørdag formiddag
 • I alt 24 lektioner

Læs mere om danskundervisning om lørdagen

Intensivt online danskkursus

Vores online danskkursus er for dig, der er motiveret og fokuseret, men ønsker et fleksibelt kursus, som kan kombineres med en hektisk og omskiftelig hverdag.

 • 8 ugers varighed
 • en online session per uge
 • I alt 24 lektioner pr. forløb

Læs mere om intensivt online danskkursus

Dansk for skandinaver

Vores danskkursus for skandinaver er effektiv undervisning skræddersyet til dig, der taler norsk, svensk, islandsk eller færøsk.

 • 8 ugers varighed
 • en gang om ugen
 • I alt 24 lektioner

Læs mere om kursus i dansk for skandinaver

Supplerende danskkursus i udtale

De danske lyde kan være utrolig vanskelige at blive fortrolig med. Derfor tilbyder vi et udtalekursus, hvor du kan fordybe dig i udtalen af de danske ord og blive klogere på forskellene på skriftligt og mundtligt dansk.

 • 8 ugers varighed
 • en dag om ugen
 • I alt 16 lektioner

Læs mere om kursus i dansk udtale

Prisen inkluderer

Vores læseplan kræver, at du låner eller køber en angiven lærebog. Det er muligt at låne eller købe lærebogen hos os til en reduceret pris.

 • øvelser, videoer, eksempler og undervisning
 • adgang til vores digitale platform
 • kursusmateriale

Nye kurser lanceres løbende

Vi lancerer yderligere kurser løbende, så hold øje med vores hjemmeside eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden.

Jeg er klar! Hvordan tilmelder jeg mig!

Du skal have minimum 12 års skolegang og gode engelskkundskaber for at kunne tilmelde dig danskundervisning hos os fra og med august 2018. Vi satser dog på at kunne tilbyde danskkurser for alle fra og med 2019.

Hvis du aldrig har lært dansk før

Tilmeld dig her hvis du er nybegynder

Hvis du slet ikke har lært dansk før, kan du tilmelde dig her på hjemmesiden eller henvende dig til vores administration inden for vores åbningstid.

Er du usikker på, om Københavns Sprogcenter er det rigtige for dig, er du velkommen til at tilmelde dig et af vores introduktionsmøder, hvor du kan lære mere om danskundervisning hos Københavns Sprogcenter og får lejlighed til at stille spørgsmål. Du er også velkommen til at skrive til os på adm@kbh-sprogcenter.dk.

Hvis du allerede taler noget dansk

men ikke har lært dansk hos os inden for det sidste år

Hvis du allerede taler lidt (eller meget) dansk, men ikke har lært dansk på Københavns Sprogcenter inden for det sidste år, skal vi først finde det helt rigtige niveau til dig. Du kan læse mere om de forskellige kursusniveauer her.

For at tilmelde dig et danskkursus hos Københavns Sprogcenter anbefaler vi, at du booker tid til en vurdering af dine danskkundskaber hos vores vejledere. (indplaceringstest). Vi afholder flere gruppemøder med indplaceringstest ugentligt..

Skriv kommentar

Relaterede indlæg