Fysisk undervisning under COVID-19

Fra og med 25. maj 2020 kan du igen lære dansk her på skolen. Vi genoptager fysisk undervisning på betalingskurser uden at gå på kompromis med sikkerheden.

God hygiejne og fysisk distancering i undervisningen

Stille og roligt og under kontrollerede forhold er Danmark nu i gang med en gradvis genåbning. Københavns Sprogcenter følger trop – selvfølgelig i tråd med, hvad myndighederne anbefaler.

I skyggen af COVID-19 er al fysisk undervisning på offentlige voksenuddannelser fortsat indstillet. Det betyder, at Københavns sprogcenter indtil videre udelukkende tilbyder FVU Start, FVU Dansk og FVU Matematik som online undervisning.

Når det gælder private undervisningstilbud under CEFR (vores betalingskurser), har vi sundhedsmyndighedernes tilladelse til at genoptage fysisk undervisning.

Fra og med mandag den 25. maj kan du igen lære dansk på betalingskurser her på skolen. Vi genoptager fysisk undervisning uden at gå på kompromis med sikkerheden. Du kan læse mere om, hvad det betyder for dig herunder:

Københavns Sprogcenter indstillede torsdag den 12. marts 2020 al danskundervisning, som krævede fysisk fremmøde. Vores kunder har siden udelukkende lært dansk hjemmefra med online undervisning og virtuelle læringsrum.

Selv om online undervisning fortsat forventes at udgøre en væsentlig del af vores undervisningstilbud, er vi enormt glade for igen at kunne åbne dørene for fysisk undervisning. Vi har de sidste mange uger savnet at se vores kunder på gangene og glæder os meget til igen at kunne undervise ansigt til ansigt.

Sådan genoptager vi fysisk undervisning

For at undgå at bidrage til smittespredningen og samtidig sikre en tryg og sikker genåbningsfase, tog vi alle forholdsregler og fulgte naturligvis myndighedernes anvisninger nøje.

De nyeste anbefalinger fra myndighederne tillader nu igen 20 kursister i klasselokalerne. Det vil dog fortsat være muligt at vælge hold med max. 9 deltagere.

Vi har desuden indført en række hygiejniske forholdsregler, som mindsker risikoen for smittespredning:

 • Mulighed for undervisning udendørs i vores hyggelige gårdhave, hvis vejret tillader det.
 • Alle undervisere er uddannede til at sikre, at alle anbefalingerne bliver fulgt, så dit læringsmiljø er trygt og sikkert.
 • Undervisningslokaler og toiletter rengøres efter hvert hold.
 • Dørhåndtag og trappegelændere rengøres to gange dagligt.
 • Alle øvrige berøringsflader, fx kaffemaskine, vanddispensere, dankortautomater mv. rengøres minimum to gange dagligt.
 • Håndsprit ad libitum findes i alle lokaler til fri afbenyttelse.
 • Alle har adgang til toiletter med berøringsfri vandhaner og sæbedispensere.

Fordelene ved fysisk undervisning

Selvom mange af vores kunder er glade for online undervisningen, savner en del af dem alligevel undervisning med fysisk fremmøde.

Læs mere om fordelene ved undervisning med fysisk fremmøde hos Københavns Sprogcenter med max. 9 deltagere:

 • Du kan forvente et intensivt og stimulerende undervisningsmiljø
 • Vi har god tid til dine individuelle læringsbehov
 • Lave klassekvotienter giver bedre mulighed for feedback på ordforråd og udtale
 • Er du nervøs for at åbne munden i større forsamlinger, kan en mindre gruppe (max. 9 deltagere) måske hjælpe og booste din sproglige selvtillid.
 • Fysisk fremmøde og mindre holdstørrelser åbner desuden op for en tættere relation til din lærer og medstuderende - naturligvis med fysisk distancering.

Er du parat til dansk?

Coronavirus har ændret hverdagen for rigtig mange af os. På trods af - eller måske endda på grund af - den nuværende situation, er det danske sprog blevet endnu vigtigere at tilegne sig for mange.

Københavns Sprogcenter står klar, når du (igen) er parat til at kaste dig over de danske gloser. Det er helt op til dig, om du ønsker at lære dansk hjemmefra som fjernundervisning eller om du er parat til at lære dansk på skolen, hvor undervisningen sker under kontrollerede forhold.

Få overblik over, hvordan du fortsat kan lære dansk i skyggen af COVID-19 på vores kursusoversigter:

Vi glæder os til at at få styr på de danske gloser sammen med dig - enten her hos os på Vesterbro eller hjemmefra!

Skriv kommentar

Relaterede indlæg