Frivilligt arbejde i Danmark

Julin er meget glad for sit arbejde som frivillig i en genbrugsbutik. Her bliver hun nemlig bedre til dansk ved at tale med kollegaer og kunder.

Selv om hun ikke tjener penge på det, er Julin meget glad for sit frivilligt arbejde i en genbrugsbutik. Her bliver hun nemlig bedre til dansk ved at tale med kollegaer og kunder.

I fremtiden håber Julin at få et arbejde i en møbelbutik. Men først skal hun være færdig med danskuddannelse 2.

Kollegaerne hjælper mig med at tale dansk ... det varmer om hjertet, at de gerne vil hjælpe mig med at tale og forstå dansk. Det er rigtig hyggeligt."

Julin (Kina)
Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde

”Jeg har arbejdet som frivillig i et halvt år. Jeg gik ind i butikken og spurgte, om de havde brug for en frivillig.

Jeg var kun modul 3 på DU 2, og jeg talte kun lidt dansk, men personalet i butikken var søde.

De ville gerne ansætte mig. Nu arbejder jeg i Red Barnets genbrugsbutik hver tirsdag fra kl. 10-16."

Kollegaerne hjælper mig med at tale dansk. Hvis jeg ikke forstår, hvad de siger, så bruger de google translate på deres mobiltelefon.

Det varmer om hjertet, at de gerne vil hjælpe mig med at tale og forstå dansk. Vi snakker om alting. De kan godt lide at fortælle om deres familie og deres ferier. Det er rigtig hyggeligt.

Frivilligt arbejde

Dansk på arbejde

"Anni er en af mine gode kollegaer. Hun har været frivillig i genbrugsbutikken i ti år.

Til hverdag arbejder hun som sygeplejerske. Jeg er meget glad for mine kollegaer.

I Shanghai arbejdede jeg som revisor i et stort tøjfirma, derfor laver jeg også regnskab i butikken. Når jeg er på arbejde, så er det mig, der tæller kassen op. 

Jeg kan godt lide at sælge tøj og tale med kunder. Jeg lærer meget dansk og mange nye ord.

Der er to slags kunder. Nogle kunder taler ikke. De kommer ind i butikken, vælger noget tøj, betaler og går igen."

Frivilligt arbejde

Julins drøm

"Andre kunder går rundt i butikken og kigger på tøj i lang tid. De har god tid, og de kan godt lide at snakke. Måske køber de noget tøj, men det er ikke sikkert. Somme tider går de igen uden at købe noget.

Jeg ville gerne arbejde mere i butikken, men jeg skal også passe min skole. Selv om jeg får et andet job, så vil jeg gerne fortsætte som frivillig i genbrugsbutikken.

I fremtiden drømmer jeg om at arbejde som revisor, men jeg skal være bedre til at tale dansk. Jeg tror, det kræver, at jeg er meget dygtig til dansk.

Men jeg vil også gerne sælge tøj eller møbler. Jeg synes, det ville være spændende at arbejde i Idemøbler. Hvis jeg kan sælge børnetøj, så kan jeg også sælge møbler.”

Skriv kommentar

Relaterede indlæg