Husk dansk til udenlandske medarbejdere

Vigtig information

Fra den 1. juli 2018 er det ikke længere gratis at lære dansk på sprogskole, hvis du er i Danmark for at arbejde, studere eller som EU-borger.

Hos Københavns Sprogcenter tilbyder vi fortsat undervisning i dansk af høj kvalitet og fra august 2018 til konkurrencedygtige priser. Læs mere

Har I udenlandske medarbejdere – og gør de brug af retten til gratis danskundervisning? Dansk er en vigtig nøgle til trivsel og fastholdelse. Derfor giver det god mening, at arbejdspladsen støtter internationale medarbejdere i at lære dansk. Kom til fyraftensmøde for virksomheder den 31. januar i København og hør mere.

Dansk gør livet i Danmark dejligere

Når internationale medarbejdere flytter til Danmark, er jobbet i fokus. Er arbejdssproget engelsk, kan der godt gå flere år, før de selv bliver opmærksomme på, at der også er behov for at lære dansk. I starten er det rigeligt at få styr på det faglige. Men efter et stykke tid giver det frustrationer, at kollegerne slår over i dansk, så snart mødet er slut.

Derudover er der mange situationer uden for arbejdspladsen, hvor danskkundskaber gør livet lettere:

  • I specialbutikker,
  • hos lægen eller med naboen,
  • i fodboldklubben,
  • i børnenes daginstitutioner osv.

Hverdagslivet er ikke nødvendigvis internationalt, fordi erhvervslivet er det. Derfor kan dansk være afgørende for, om internationale medarbejdere falder til i Danmark. Eller om de skynder sig videre i deres søgen efter det god arbejds- og familieliv.

Dansk for udenlandske medarbejdere

Det er gratis at lære dansk

Alle udlændinge med lovligt ophold kan gratis modtage danskundervisning de første år efter ankomsten til Danmark.

Fra januar 2018 indføres en klippekortsordning for internationale medarbejdere og andre selvforsørgede udlændinge.

Klippekortet giver ret til 3,5 års danskundervisning over en femårig periode. Det betyder, at det er vigtigt, at den enkelte kommer i gang med dansktimerne hurtigst muligt. Derudover indføres et depositum, som skal motivere flere til at gennemføre en danskuddannelse.

Læs mere om klippekort og depositum.

Som arbejdsgiver kan der være god ræson i at gøre nye medarbejdere opmærksomme på retten til danskundervisning. Arbejdspladsen kan også gøre meget for at understøtte læringen både i og uden for dansktimerne. Se vores råd til sproghjælp på arbejdspladsen her.

Udenlandske medarbejdere i danske virksomheder

Få tid til dansk i et travlt arbejdsliv

Der er helt naturligt, at jobbet fylder for højtkvalificerede internationale medarbejdere.

En karriere i dag kræver fokus og energi også uden for kontortid. Konsekvensen er, at mange har svært ved at finde tid og overskud til også at gå til dansk. På Københavns Sprogcenter anstrenger vi os for at tilbyde danskundervisning, som kan kombineres med en travl hverdag.

Vi tilbyder danskundervisning på snart sagt alle tidspunkter af døgnet og også om lørdagen. Vi har online forløb, og vi er løbende i dialog med hver kursist om deres individuelle behov. ’Danskkursus Standard’, er et særligt tilbud målrettet travle karrieremennesker. Her er der kun er én ugentlig undervisningsgang, som kombineres med online læring, når du selv har tid. Læs mere om 'Danskkursus Standard'.

Har jeres virksomhed nok medarbejdere med behov for danskundervisning, kan vi flytte den gratis undervisning ud til jer og tilpasse den til jeres ønsker. Og vi kan også tilrettelægge skræddersyede forløb, hvor der eksempelvis bruges sprogmentorer eller gives målrettet undervisning med et specifikt formål.

Læs mere om dansk på arbejdspladsen.

Fyraftensmøde for interesserede virksomheder

Kom og hør mere om danskundervisning den 31. januar kl. 16-17.30 i København. Her fortæller vi om danskuddannelserne og virksomheders mulighed for at få tilpasset danskundervisning. Du kan også møde Annette Frost, HR-Manager i Momondo og høre om deres erfaringer. Benoit Uytterhagen, der arbejder hos Alstom Danmark A/S, fortæller om sit udbytte af ’Dansk for professionelle’. Det er gratis at deltage.

 

Skriv kommentar

Relaterede indlæg