Når ‘nok dansk’ pludselig ikke er nok

Selv om du taler godt dansk, kan det fortsat godt knibe med at læse og skrive på dansk. FVU læsning er et gratis tilbud til dig, der ønsker at blive endnu bedre til at læse, skrive og stave på dansk.

Hvornår er ’nok dansk’ ikke nok længere?

De fleste der begynder til danskundervisning har ofte et ønske om at lære ’nok dansk’ til at klare sig i hverdagen. Her er det selvfølgelig mundtlig dansk og især udtale, som bliver prioriteret højt. Til at begynde med er det vigtigste nemlig at lære ’nok dansk’ fx til at kunne indgå i sociale sammenhæng eller bestille en kop kaffe på caféen.

Når det gælder læsning og skrivning, er det i første omgang ’nok dansk’ for de fleste at kunne tyde brevene fra banken og klare indkøbene i supermarkedet.

Det er først senere, at der opstår behov for bedre læse-, skrive- og stavefærdigheder. Det kan fx være i forhold til uddannelse og job eller når børnene pludselig skal have hjælp med lektierne.

Her kan FVU Dansk være løsningen!

FVU Læsning og skrivning - Københavns Sprogcenter

Bliv bedre til at læse, skrive og stave med FVU

På FVU møder du kursister, der allerede er i gang med en danskuddannelse, men ønsker at arbejde mere med læsning og skrivning. Andre kursister har været i Danmark i mange år. Nogle taler allerede godt dansk, men har brug for yderligere læse- og skrivetræning. Andre er mindre gode til dansk, men kan fortsat få udbytte af undervisningen med FVU start.

Undervisningen er gratis for alle og er samtidig et fleksibelt tilbud, der med lektioner enten formiddag eller aften kan kombineres med arbejde eller uddannelse.  FVU består af i alt 4 trin af hver ca. 3 måneders varighed.

På trin 1-2 træner du bl.a. at skrive lydrette ord og kortere tekster. Vi arbejder også med forskellige typer tekster, fx avisartikler og brochurer.

På trin 3-4 arbejder du med stavning af sværere ord og fremmedord. Vi arbejder med at skrive forskellige typer tekster, og vi går i dybden med grammatikken. Vi lærer også at læse og forstå fagtekster.

Nogle kursister kan starte direkte på trin 3, mens andre vælger at stoppe på FVU efter trin 2. Hvilket trin du starter på afgøres ved en screening. Herefter er det op til dig selv, hvor længe du ønsker at fortsætte.

Du kan tilmelde dig FVU Dansk på Københavns Sprogcenter her.

 

ØNSKER DU AT LÆRE MERE DANSK? VI TILBYDER BÅDE HOLD- OG PRIVATUNDERVISNING - SOM FYSISK UNDERVISNING ELLER ONLINE. TJEK ALLE VORES LEDIGE DANSK KURSER  OG VORES GRATIS FVU KURSER EKSEMPELIVS FVU DANSK ELLER FVU MATEMATIK

Kursusinformation

FVU er gratis og består af i alt 4 trin af hver ca. 3 måneders varighed. Hvert trin er på 40 til 80 lektioner med undervisning to gange om ugen, 4 lektioner hver gang, altså 8 lektioner om ugen. 

Skriv kommentar

Relaterede indlæg