Arbejde i Danmark – mig og mit arbejde

Verdenspressen har talt med en række kursister på Dansk Uddannelse 2 om, hvilken rolle det danske sprog har i deres arbejde i Danmark.

Arbejde i Danmark

Vi har talt med en række kursister på vores danskkurser, hvilken rolle det danske sprog har i deres arbejde. Ann Marie, Sahar, Nick og Allen går til dansk om aftenen på DU 2, modul 6. De bliver færdige til sommer. Soheil går på modul 4.

arbejde i Danmark

Sahar

"Jeg hedder Sahar og kommer fra Iran. Jeg har boet i Danmark i 3 år sammen med min mand. Jeg er uddannet grafisk designer fra Iran. Nu er jeg startet på et grafikkursus.

Jeg har arbejdet i en frisørsalon, og det hjalp mig meget til at mit danske blev bedre.

Det vigtigste for mig er at have et arbejde og tjene penge for mig selv. Jeg skal bruge Prøve i Dansk 2 til at få opholdstilladelse."

Soheil

"Jeg hedder Soheil. Jeg kommer fra Iran. I Danmark arbejder jeg i et geoteknisk firma. Jeg er miljøtekniker. Jeg er glad for mit arbejde, fordi jeg lærer mange interessante ting. Jeg har arbejdet i to år.

Den vigtigst grund, til at jeg arbejder, er at jeg lærer nye ting. Det er meget vigtigt at tale dansk på min arbejdsplads, fordi mange kunder kan lide at snakke dansk. Derfor er det vigtigt at færdiggøre DU 2."

Arbejde i Danmark

Ann Marie

"Jeg kommer fra USA. Jeg er læge og nu arbejder jeg på Novo Nordisk. Grunden til at jeg arbejder på Novo Nordisk er at forbedre livet for mennesker med diabetes.

Min profession er vigtig for min identitet. I min arbejdsdag er det danske sprog ikke så vigtigt, fordi engelsk er virksomhedens sprog.

Men jeg har mange danske kollegaer, og de taler som regel dansk i frokostpausen. Jeg kan kun tale lidt dansk med mine kollegaer. Jeg skal bruge min Prøve i Dansk 2 til min permanente opholdstilladelse."

Arbejde i Danmark

Nick

"Jeg kommer fra Rumænien. Jeg har været i Danmark i 3 år og arbejder som elektriker. Den vigtigste grund, til at jeg arbejder, er at jeg skal forsørge mine søskende i Rumænien. Desuden har jeg en fremtid og økonomisk stabilitet, hvis jeg arbejder.

Dansk sprog er meget vigtig for at have et godt betalt job og for at kommunikere med danskerne. Jeg skal bruge min prøve i Dansk 2, når jeg skal forsætte min uddannelse i Danmark."

Allen

"Jeg hedder Allen og kommer fra Kurdistan. Jeg synes, det er vigtigt, at man har arbejde i Danmark, og det hjælper at få mere sprog. Jeg havde et arbejde som assisterende revisor, og det hjalp meget, men jeg er glad for at studere, fordi jeg snakker hver dag nu.

Prøve i Dansk 2 hjælper mig til at forbedre mit danske sprog."

Skriv kommentar

Relaterede indlæg