Alt om cykler

Dette indlæg handler om cykler og om, hvordan du trygt kan færdes på cykel i Danmark. Cykling er også et rigtig godt samtaleemne, hvis du gerne vil mingle med danskere.

Dansk kultur: cykler overalt

Som du nok allerede har bemærket, spiller cykler en stor rolle i dansk kultur. De er hurtige, og det er en billig måde at komme fra A til B på. De er også god motion og sjove (i hvert fald når det ikke regner eller blæser). Ja, det er svært ikke at holde af cykling.

Du har måske allerede kæmpet med en af følgende situationer:

  • Hvilken cykel skal jeg købe?
  • Hvilke færdselsregler er der for cykler?
  • Hvordan forklarer du din lokale cykelmekaniker, at du er punkteret?

Hvis du endnu ikke har oplevet en af disse situationer, vil du helt sikket komme til det før eller siden.

Men fortvivl ikke, vi skal nok hjælpe dig. I dette indlæg fortæller vi alt om cykler og om, hvordan du trygt kan færdes på cykel i Danmark. P.S. Cykling er også et rigtig godt samtaleemne, hvis du gerne vil mingle med danskere.

Færdselsregler cykling

Niveau 2 - Færdselsregler for cyklister

De fleste cyklister følger færdselsreglerne og kan blive meget irriterede, hvis andre bryder reglerne. Hvis du følger disse simple regler, kan du trygt færdes på cykel i trafikken.

Håndtegn til venstre: venstresving 

Håndtegn til højre: højresving 

Stoptegn: ræk venstre arm i vejret med flad hånd 

Tænde cykellygterne ... Tænd cykellygterne, når gadelamperne tændes. Det handler om sikkerhed og om at undgå at få en bøde af politiet.

Henstillen af cykler forbudt ... Forbud mod at parkere sin cykel. Parker ikke din cykel, hvor det ikke er tilladt. Den kan blive fjernet.

Niveau 3 - Cykeldele og cykelproblemer

Nu hvor du har lært, hvilke typer cykler du kan købe, vil du måske gerne kende de danske navne for de forskellige cykeldele. Lær også, hvordan du forklarer din cykelmekaniker de mest basale problemer, du kan opleve med din cykel.

rsz_bike_testimony

Cykel anbefaling

Jamie fra Sydkorea er kursist på Københavns Sprogcenter. Hun har delt nogle tanker om cykling med os.

”Når fremmede spørger mig, hvorfor jeg kom til Danmark, siger jeg, at jeg kom på grund af den rene luft og det flade landskab. Når venner spørger mig om det samme, svarer jeg, at jeg gerne vil leve i et land, hvor mit ægteskab er anerkendt. Når jeg spørger mig selv, hvorfor jeg kom til Danmark, tror jeg, jeg kom her for at cykle.

Jeg har cyklet alene rundt uden voksne siden, jeg var syv år gammel. Jeg plejede at snige mig ud af huset for at undgå at lave lektier og så cykle rundt i de stille forstæder i Singapore. Jeg plejede at kikke på Google Maps og fantasere om at cykle fra København til Paris. I Sydkorea kan man ikke cykle til andre lande. Mine børn vil blive født i Danmark. Deres liv vil blive helt anderledes end mit, men de vil helt sikkert komme til at cykle.”

ØNSKER DU AT LÆRE MERE DANSK? VI TILBYDER BÅDE HOLD- OG PRIVATUNDERVISNING - SOM FYSISK UNDERVISNING ELLER ONLINE. TJEK ALLE VORES LEDIGE DANSK KURSER  OG VORES GRATIS FVU KURSER EKSEMPELIVS FVU DANSK ELLER FVU MATEMATIK

Skriv kommentar

Relaterede indlæg